Forum

Forum breadcrumbs - You are here:ForumUser Forum: generalError with 5.52
You need to log in to create posts and topics.

Error with 5.52

Good morning!

 

I just installed the latest update. On wanting to open at an address, I get an error message, as per attached file.  When I clicked on "Details" the script reads:

I reinstalled but that did not solve the problem.  Please help.  Thanks!

Call stack:
:00673AD3 [Olb.Exe] __linkproc__ TShowPass::LoadBooks (Showpass.pas, line 657)
:006742F5 [Olb.Exe] __linkproc__ TShowPass::SelectModule (Showpass.pas, line 828)
:006745AB [Olb.Exe] __linkproc__ TShowPass::SelectModuleInit (Showpass.pas, line 884)
:006733A4 [Olb.Exe] __linkproc__ TShowPass::FormInit (Showpass.pas, line 515)
:006EEE04 [Olb.Exe] __linkproc__ TMdiForm::ViewPassageClick (online.pas, line 3678)
:006EB5C6 [Olb.Exe] __linkproc__ TMdiForm::FXClick (online.pas, line 2327)
:0049A5A5 [Olb.Exe] __linkproc__ TControl::Click
:004B3331 [Olb.Exe] __linkproc__ TSpeedButton::Click
:004B331A [Olb.Exe] __linkproc__ TSpeedButton::MouseUp
:0049A9A5 [Olb.Exe] __linkproc__ TControl::DoMouseUp
:0049AA22 [Olb.Exe] __linkproc__ TControl::WMLButtonUp
:00498B74 [Olb.Exe] __linkproc__ TControl::SetMouseCapture
:0049A039 [Olb.Exe] __linkproc__ TControl::WndProc
:76896FB4 [msvcrt.dll]
:779F0279 [ntdll.dll]
:75B4E7DB [combase.dll]
:7728EC87 [OLEAUT32.dll]
:7728EC01 [OLEAUT32.dll]
:771482B3 [MSCTF.dll]
:771482C2 [MSCTF.dll]
:00499C5F [Olb.Exe] __linkproc__ TControl::Perform
:0049DED0 [Olb.Exe] __linkproc__ TWinControl::IsControlMouseMsg
:0049E3EB [Olb.Exe] __linkproc__ TWinControl::WndProc
:771192C4 [MSCTF.dll]
:77119251 [MSCTF.dll]
:0049DC57 [Olb.Exe] __linkproc__ TWinControl::MainWndProc
:0042BBAE [Olb.Exe] __linkproc__ StdWndProc
:75D744BB [USER32.dll]
:75D54FFC [USER32.dll]
:77A01E5C [ntdll.dll]
:75D7035B [USER32.dll]
:75D54E4B [USER32.dll]
:75D5414E [USER32.dll]
:75D53F30 [USER32.dll]
:00483756 [Olb.Exe] __linkproc__ TApplication::ProcessMessage
:0048379B [Olb.Exe] __linkproc__ TApplication::HandleMessage
:00483AC6 [Olb.Exe] __linkproc__ TApplication::Run
:00483B09 [Olb.Exe] __linkproc__ TApplication::Run
:0074C5F9 [Olb.Exe]
:0074C614 [Olb.Exe]
:75856359 [KERNEL32.DLL]
:779F7C24 [ntdll.dll]
:779F7BF4 [ntdll.dll]

Modules:
$00400000 (00400000,00001000,0034B400) D:\Bible\Olb.Exe
$76820000 (76820000,00001000,000B0A00) C:\WINDOWS\System32\msvcrt.dll
$77990000 (77990000,00001000,00119000) C:\WINDOWS\SYSTEM32\ntdll.dll
$75A40000 (75A40000,00001000,00230600) C:\WINDOWS\System32\combase.dll
$77270000 (77270000,00001000,00083E00) C:\WINDOWS\System32\OLEAUT32.dll
$77100000 (77100000,00001000,000EBA00) C:\WINDOWS\System32\MSCTF.dll
$75D30000 (75D30000,00001000,000A0800) C:\WINDOWS\System32\USER32.dll
$75840000 (75840000,00010000,00064000) C:\WINDOWS\System32\KERNEL32.DLL

Uploaded files:
  • OLB.JPG

After installing the new update my problem is different.

I am using Windows 10 Pro edition on an HP 2000 unit.

  1. The first thing I noticed is that I lost a whole row of translation tabs.
  2. The other thing is that when I attempt to access a passage, when I click on the Passage icon, I get this error message:

Exception 'E$DivByZero' in module Olb.exe at 0028A303 Division by zero

Call stack:
:0068B303 [Olb.Exe] __linkproc__ TShowPass::LoadBooks (Showpass.pas, line 657)
:0068BB25 [Olb.Exe] __linkproc__ TShowPass::SelectModule (Showpass.pas, line 828)
:0068BDDB [Olb.Exe] __linkproc__ TShowPass::SelectModuleInit (Showpass.pas, line 884)
:0068ABD4 [Olb.Exe] __linkproc__ TShowPass::FormInit (Showpass.pas, line 515)
:006EE4C0 [Olb.Exe] __linkproc__ TMdiForm::ViewPassageClick (online.pas, line 3678)
:006EAC82 [Olb.Exe] __linkproc__ TMdiForm::FXClick (online.pas, line 2327)
:0049A5A5 [Olb.Exe] __linkproc__ TControl::Click
:004B3331 [Olb.Exe] __linkproc__ TSpeedButton::Click
:004B331A [Olb.Exe] __linkproc__ TSpeedButton::MouseUp
:0049A9A5 [Olb.Exe] __linkproc__ TControl::DoMouseUp
:0049AA22 [Olb.Exe] __linkproc__ TControl::WMLButtonUp
:0049A937 [Olb.Exe] __linkproc__ TControl::WMMouseMove
:0049A039 [Olb.Exe] __linkproc__ TControl::WndProc
Recursive call (2 times):
:6579896F [AcLayers.DLL]
:65797113 [AcLayers.DLL]
:753EE7DB [combase.dll]
:767CEC87 [OLEAUT32.dll]
:767CEC01 [OLEAUT32.dll]
:756A82B3 [MSCTF.dll]
:756A82C2 [MSCTF.dll]
:00499C5F [Olb.Exe] __linkproc__ TControl::Perform
:0049DED0 [Olb.Exe] __linkproc__ TWinControl::IsControlMouseMsg
:0049E3EB [Olb.Exe] __linkproc__ TWinControl::WndProc
:756792C4 [MSCTF.dll]
:75679251 [MSCTF.dll]
:0049DC57 [Olb.Exe] __linkproc__ TWinControl::MainWndProc
:0042BBAE [Olb.Exe] __linkproc__ StdWndProc
:766544BB [USER32.dll]
:76634FFC [USER32.dll]
:775C1E5C [ntdll.dll]
:7665035B [USER32.dll]
:76634E4B [USER32.dll]
:7663414E [USER32.dll]
:76633F30 [USER32.dll]
:00483756 [Olb.Exe] __linkproc__ TApplication::ProcessMessage
:0048379B [Olb.Exe] __linkproc__ TApplication::HandleMessage
:00483AC6 [Olb.Exe] __linkproc__ TApplication::Run
:00483B09 [Olb.Exe] __linkproc__ TApplication::Run
:0074C5E9 [Olb.Exe]
:0074C604 [Olb.Exe]
:74D56359 [KERNEL32.DLL]
:775B7C24 [ntdll.dll]
:775B7BF4 [ntdll.dll]

Modules:
$00400000 (00400000,00001000,0034AA00) C:\Program Files (x86)\Bible\Olb.Exe
$65770000 (65770000,00001000,0004E800) C:\WINDOWS\SYSTEM32\AcLayers.DLL
$752E0000 (752E0000,00001000,00230600) C:\WINDOWS\System32\combase.dll
$767B0000 (767B0000,00001000,00083E00) C:\WINDOWS\System32\OLEAUT32.dll
$75660000 (75660000,00001000,000EBA00) C:\WINDOWS\System32\MSCTF.dll
$76610000 (76610000,00001000,000A0800) C:\WINDOWS\System32\USER32.dll
$77550000 (77550000,00001000,00119000) C:\WINDOWS\SYSTEM32\ntdll.dll
$74D40000 (74D40000,00010000,00064000) C:\WINDOWS\System32\KERNEL32.DLL

Register
Main Thread ID = 00000948, Current Thread ID = 00000948
Registers:
EAX = 00000042 CS = 0023 EIP = 0068B303 Flags = 00010202
EBX = 0284D540 SS = 002B ESP = 0019F9D4 EBP = 0019FA00
ECX = 28D70396 DS = 002B ESI = 05A30680 FS = 0053
EDX = 00000000 ES = 002B EDI = 05A0F280 GS = 002B
Code at CS:EIP
F7 BE 84 02 00 00 8B D0 58 8B CA 99 F7 F9 83 E8
Stack:
000001DF 0019FA08 004052BC 0019FA00 0044F36C
00000000 775B7BF4 00404905 07640A74 004AEA11
08FE852C 02BD6A11 00000000 08FE85C0 775B7BF4
FFFFFFFF FFFFFFFF FFFFFFFF FFFFFFFF 00000001

I reverted to 5.51, awaiting feedback from OLB. Thankful that Larry (or developers?) typically respond with a solution soon.

The two things I am waiting for are touch screen scrolling and the ability to resize Icons.

Good morning,

I saw the date for 5.52 changed from 25 to 27 June, so Used it to update OLB to 5.52. I had the same problem, so reverted to 5.51 again.

DITTO!

After installing the new update my problem is different.

I am using Windows 10 Pro edition on an HP 2000 unit.

  1. The first thing I noticed is that I lost a whole row of translation tabs.
  2. The other thing is that when I attempt to access a passage, when I click on the Passage icon, I get this error message:

Exception 'E$DivByZero' in module Olb.exe at 0028A303 Division by zero

Fixed. You did not mention that you changed the setting to use full names in verse windows. The default is to show abbreviated names.  We could not repeat (and find) the problem because we used the default desktop.

When you find a problem please use the default desktop as the "standard" so we are all on the same page.

Thank you for the change and install.exe of 2 July. The app is now running normally. I also prefer to use the full name of Bible books, and even so the 2 July update worked perfectly on three devices.